INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Újra kutattak a borsodi szerencsétlenség helyszínén

Infostart / InfoRádió
Szlovák katonák újra a januárban lezuhant katonai repülő roncsai után kutattak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Borsó-hegyen, ám mindössze néhány apró tárgyat találtak.

Kedd reggel lépték át a határt azok a szlovák katonák, akik ismét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lezuhant katonai repülőgép roncsai után kutattak.

A Belügyminisztérium szóvivője az InfoRádióban elmondta: még januárban állapodtak meg a szlovák hatóságokkal, hogy szakértőik később visszatérnek a katasztrófa helyszínének átvizsgálására.

Összesen 62 szlovák szakértő jött Magyarországra, akik már be is fejezték a kutatást - tette hozzá Orodán Sándor.

Hírügynökségi jelentések szerint a katasztrófa helyszínét azért vizsgálták át újra, mert vasárnap a szlovák parlament egyik magyar képviselője a Borsó-hegyen megtalálta az egyik áldozat mobiltelefonját és útlevelét.

Kisebb tárgyak

A Belügyminisztérium szóvivője szerint a szlovák katonák több kisebb, a balesetből származó tárgyat is találtak, részletes információt ugyanakkor nem adhatott Orodán Sándor.

A koszovói misszióból hazatérő szlovák katonákat szállító An-24-es repülőgép január 19-én zuhant le Magyarország légterében.

A fedélzeten utazó 43 ember közül csak egy élte túl a szerencsétlenséget. A baleset okát még vizsgálják, de annyi már tudható, hogy emberi mulasztás történt.


A címlapról ajánljuk