INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Lendvai: az ígéretek fedezete megvan

InfoRádió / MTI
Az MSZP által 2006 második felére megígért intézkedések fedezete benne van a költségvetésben, így például a nyugdíjkorrekció ára is. Erről az MSZP frakcióvezetője beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Lendvai Ildikó elmondta: először a saját jogú nyugdíjjal nem rendelkezők özvegyi nyugdíját emelnék, és munkahelyteremtő kedvezmények egész sorát vezetnék be.

A további emelések parlamenti kerete megvan, a törvényekből tudható, hogy 2007-ben mennyi pénzt kell fordítani ezekre a célokra - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mi a különbség az MSZP és a Fidesz által ígért nyugdíjkorrekció között, Lendvai Ildikó azt mondta: a két párt másként képzeli el a pénz elosztását.

Az MSZP a Fidesszel nem a 14. havi nyugdíj összegén vitatkozott, hanem azon, hogy miből lehet fedezni a kiadást, ha 30 százalékkal csökkentik a társadalombiztosítási járulékot - közölte a szocialista politikus.

Lendvai Ildikó közölte: a pártja által ígért 25 százalékos bérnövekedés fedezetét a gazdaság erősösdése fedezné a következő négy évben.

Kapcsolódó hang

Lendvai Ildikó a béremelésrõl
 


Lendvai Ildikó a nyugdíjemelésrõl
 


A címlapról ajánljuk