eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Vészhelyzetet rendelt el a miniszterelnök

Gyurcsány Ferenc kormányfő a Kormányzati Koordinációs Bizottság javaslatára árvízvédelmi vészhelyzetet rendelt el. Az intézkedés hétfőn délután három órakor lép életbe.

Az árvízvédekezési vészhelyzet felhatalmazást ad a polgármestereknek és a megyei elnököknek, hogy bizonyos szükséges döntéseket közgyűlési felhatalmazás nélkül hozzanak meg.

A többi mellett kilakoltatásról, a helyben tartózkodás és a közlekedés tilalmáról, és a polgári védelem jelenlétéről dönthetnek.

A vészhelyzet a Duna Komárom és Tas közötti szakaszára, valamint az Ipolyra érvényes, Ipolytölgyes és a torkolat között.

A miniszterelnök elmondta azt is: eddig 52 településről 458 embert kellett kitelepíteni. Az árvízi védekezésben csaknem 10 ezer ember vesz részt.

Gyurcsány Ferenc kormányfő a hétvégén azt mondta, hogy a magyar történelemben ehhez hasonló árvízi fenyegetettség nem volt. "A helyzet rendkívüli a fenyegetettség mértékét tekintve, mert ilyen hosszan, egyidejűleg mind a két nagy folyamunkon és mellékfolyóin ennyire tartós és hosszan elnyúló, és ilyen magasságokat elérő árvízvédelmi fenyegetettséggel nem kellett szembenézni" - mondta a miniszterelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×