INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Navracsics: az MSZP ahhoz ért, hogy félelmet keltsen

Infostart / InfoRádió
A nagygyűlések, a békés tüntetések a demokratikus kultúra részei - mondta az InfoRádióban Navracsics Tibor. A Polgári Kormányzás 2006 munkacsoport vezetője kifogásolta, hogy a szocialisták 2002-ben még élesen bírálták a Fideszt, amiért utcai nagygyűlést szervez, és az utcára viszi az embereket.

Az elmúlt 15 év történetében jól megfigyelhetők azok a fázisok, amelyek meghatározták a demokrácia fejlődését - mondta Navracsics Tibor.

Előbb a demokratikus intézmények alakultak ki, majd a pártok gyökeresedtek meg és építették ki támogatói bázisukat. Harmadik lépésként elkezdett kialakulni a demokratikus politikai kultúra is.

Ennek részei a békés tüntetések vagy az utcai nagygyűlések. Ez utóbbi a mozgósítást szolgálhatja - tette hozzá.

"Az MSZP ahhoz ért, hogy félelem teli légkört teremtsen"

A munkacsoport vezetőjében számos körülmény kételyt ébreszt a politikai rendezvényekhez kapcsolódó merénylet-fenyegetésekkel kapcsolatban. Például az, hogy az első hírek szlovákiak, szervezett bűnözői csoportokat hoztak összefüggésbe terrorfenyegetésekkel.

Szakértők szerint a két körülmény kizárja egymást: a maffia tagjai általában nem foglalkoznak politikai kérdésekkel - vélekedett Navracsics Tibor.

A bejelentés után egy nappal a miniszterelnök is módosította szavait, és a hírek szerint Szlovákiában is értetlenül álltak az információk előtt - jelentette ki a munkacsoport vezetője.

Úgy vélte: a miniszterelnök feladata nem az, hogy nyilvánosság elé álljon még azelőtt, hogy meggyőződött volna az információk valódiságáról.

Navracsics Tibor azt mondta: az MSZP ahhoz ért, hogy félelem teli légkört gerjesszen, és azt mondja az embereknek, hogy majd a szocialisták mindenkit megvédenek.A címlapról ajánljuk