INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Milyen lesz egy ötcsillagos autóbusz?

Infostart / InfoRádió
A jövőben a szállodákhoz hasonlóan csillaggal osztályozzák a turistabuszokat - állapodott meg a Magyar Turizmus Zrt., a Közúti Fuvarozók Egyesülete, és az Utazási Irodák Szövetsége.

A megállapodás célja, hogy a buszos turizmusban is előírjanak bizonyos minőségi és biztonsági paramétereket - mondta el a Magyar Turizmus Zrt. Marketing vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban.

Kelecsényi Ágnes hozzátette, hogy a csillag-besorolás a szállodákéhoz hasonlóan egytől-ötig működik. A megfelelő kritériumrendszert a Magyar Fuvarozók Szövetsége dolgozta ki, de ez egyelőre nem lesz kötelező Magyarországon.

A vezérigazgató-helyettes szerint a megállapodás csupán az első lépés és remélik, hogy a buszos társaságok igénybe veszik majd a szolgáltatást. Ha a kezdeményezés sikeres lesz, akkor hosszú távon szeretnék jogszabályban is előírni a csillagok alkalmazását.

Ennek érdekében lobbiznak a szakma és a hatóságok irányába is - tette hozzá Kelecsényi Ágnes, aki közölte: a rendszer egyaránt érvényes lesz a belföldi és külföldi turistabuszokra. A menetrend szerint közlekedő járművek kimaradnak a rendszerből.


A címlapról ajánljuk