INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Az árvíz miatt csúszik a pesti alsórakpart átadása is

Infostart / InfoRádió
Két nappal a befejezés előtt érte az árvíz a pesti alsó rakpart felújításának egy szakaszát. Csordás Mihály, a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályának vezetője szerint egy több hónapos munka esetén nehéz előre megjósolni, hogyan lehet elkerülni az árvizet.

A pesti alsórakpart befejezése már csak az árvíz elvonulása utánra várható. Ha nem jött volna az árvíz, akkor körülbelül még két nap kellett volna ahhoz, hogy forgalomba helyezzék a rakpartnak a Lánchídtól északra eső szakaszát - mondta az InfoRádiónak Csordás Mihály.

A Főpolgármesteri Hivatal illetékese egyelőre nem tud arról, hogy többletköltségeket jelentene a felújításnál az árvíz. A burkolat egy 200 méteres szakasz kivételévek kész volt, és ezen a 200 méteren is csak az utolsó aszfaltréteg hiányzik. Így remélhetőleg a víz nem tud kárt tenni az alsóbb rétegekben - tette hozzá Csordás Mihály.

Az osztályvezető szerint nagyon nehéz megjósolni, hogy mikor jön az árvíz, és főleg egy olyan több hónapos munkát, mint a rakpart-felújítás, nagyon nehéz úgy ütemezni, hogy elkerüljék az árvizet. A felújítást mindenképp el kellett kezdeni - vélekedett Csordás Mihály.

A rakpartok lezárása miatt nemigen kellett leállítani, vagy elhalasztani más útfelújításokat. Egyedül a Bem rakparton folyó munkákat állították le, hogy megkönnyítsék az autósok közlekedését - derült ki Csordás Mihály szavaiból.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk