eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Kétezer rendőr a hétvégi nagygyűléseken

Csaknem kétezer rendőr biztosítja majd a hétvégi nagygyűléseket. Az áteresztő-pontokon a rendezvényekre érkezők átvizsgálását a szervezők által felkért biztonsági cégek végzik majd.

A nagygyűlések előtt a helyszíneket a Köztársasági Õrezred és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat tűzszerészei vizsgálják át. Az átvilágított helyszíneket azt követően rendőrök fogják biztosítani - mondta az InfoRádiónak az ORFK szóvivője.

Garamvölgyi László szerint a rendezvények napján a rendőrségnek elsősorban közlekedésrendészeti, közlekedésbiztonsági és közbiztonsági feladatai lesznek. A rendőrökre hárul a helyszínekre érkező résztvevők felvezetése és a parkolások megszervezés is, hiszen sok embert várnak vidékről.

A nagygyűléseken csaknem kétezer rendőr lesz jelen, köztük civil ruhás nyomozók is, akik a tömegben elvegyülve biztosítják majd az eseményeket.

Az áteresztő pontoknál az ellenőrzést azonban mindkét rendezvényen a szervezők által felkért biztonsági cégek végzik majd. Nekik ugyan hatósági jogosítványaik nincsenek, de pontosan ezért egyenruhás rendőrök is lesznek a helyszíneken.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Váratlanul érte és nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Kaszás Attila-díj idei elismertje lehet - mondta az InfoRádiónak Balla Eszter. A színművész a jó hangulatú közösségi létezés fontosságáról is beszélt, mert szerinte ez szorosan hozzátartozik a 2007-ben elhunyt színészről elnevezett díj szellemiségéhez.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×