eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Szalay utca: tüntetés és lóláb

Kilóg a politikai lóláb - így kommentálta egy újságírói kérdésre az SZDSZ elnöke a Szalay utcai ingatlan ügyét. A Fidelitas a köztársaság vagyonának védelmében tüntet, az MSZP ezt provokációnak tartja. A parlament költségvetési bizottsága is tárgyalta voltan az ügyet, ha a szocialisták elmentek volna az ülésre.

Az SZDSZ elnöke arra emlékeztetett, hogy a Szalay utcai ingatlant még az Antall-kormány alatt szerezte meg a mostani miniszterelnök egyik cége.

Kuncze Gábor hozzátette: 1998 és 2002 között, miközben a Fidesz kormányon volt, az ingatlanról kötött szerződést végig betartották. Használták a helyiségeket és fizették a bérleti díjakat.

"Úgy látszik a gazdaságban minden lehet, kivéve, ha valaki politikai ellenféllé válik, akkor semmit. A politikai barát mindent megtehet" - jelentette ki a szabad demokrata elnök.

A liberális politikus azt mondta: a szerződés ügyében másfél éve még más állásponton volt az ügyészség. Most hirtelen megváltozott, és nem tudták megmondani, hogy mi alapján fordulnak majd a bírósághoz.

Fidelitas: tüntetés szombaton

Közben a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezete bejelentette: a köztársaság vagyonának védelmében tüntetést szerveznek április 1-jére, miközben a szocialista párt a köztársaság védelme érdekében szervezett demonstrációt.

Szijjártó Péter, a szervezet elnöke az InfoRádióban azt mondta: szocialisták azért bírálják szervezetüket a demonstráció miatt, mert az kellemetlenséget okoz Gyurcsány Ferencnek és Szilvásy Györgynek, aki a Miniszterelnöki Hivatal illetékeseként aláírta a Szalay utcai ingatlanok eladásáról szóló szerződéseket. Szilvásy György jelenleg Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×