eur:
394.47
usd:
355.78
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

TV-vita: ki kivel mikor miről?

A miniszterelnök-jelöltek vitájának részleteiről egyeztet hétfőn a parlamenti pártok képviselőivel a Fidesz kommunikációs vezetője. A pártok között hetek óta nincs egyezség arról, hogy hány vita legyen és azokat milyen összetételű körben rendezzék meg.

Az MSZP 10 egyeztetett témakört javasol az április 3-ra tervezett négypárti, valamint az április 5-ei, Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor közötti nyilvános, televíziós vitákra.

Gál J. Zoltán, az MSZP-kampány kommunikációs vezetője korábban közölte: javaslatot tesznek arra, hogy megegyezés alapján egy vagy több moderátor vegyen részt a vitákon.

A szocialisták azt is kezdeményezik, hogy a négy vezető televíziós csatorna élőben közvetítse a vitákat, és erre kapjanak lehetőséget a kisebb televízió- és rádiótársaságok is.

Deutsch-Für Tamás, Fidesz kommunikációs vezetője emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök-jelölti vitát Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kezdeményezte. Közölte azt is: Orbán Viktor április 5-én ott lesz a vitán.

Kuncze Gábor az SZDSZ és Dávid Ibolya az MDF elnöke is jelezte, hogy részt vesz az április 3-ai vitán. Dávid Ibolya azonban bejelentette igényét az április 5-eire is, így nem tudni, hogy ebben az időpontban két- vagy többpárti vitát tartanak a felek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×