eur:
393.48
usd:
368.78
bux:
65881.47
2024. április 23. kedd Béla

Orbán a "gödör első törvényét" javasolja a magyaroknak

Magyarországnak végre vidékbarát kormánya lesz, ha a Fidesz szövetségeseivel megnyeri a választásokat - jelentette ki a Fidesz elnöke Berettyóújfalun. Az MSZP szerint a Fidesz hatalmon nem támogatta a gazdák szövetkezését.

A magyar vidéknek 1990 óta nem volt olyan erős és eltökélt politikai képviselete a törvényhozásban, mint amilyen a választások után lehet - mondta Orbán Viktor.

A Fidesznek olyan leendő parlamenti frakciója lesz, amely hosszú távon tartósan megoldja a magyar vidék és a magyar gazdatársadalom képviseletét - jelentette ki.

Orbán Viktor a magyar szolidaritás korszakáról beszélt, mondván: nemcsak kormányváltást akarnak, hanem lezárni a vadkapitalizmus időszakát, amely "meggyötörte" a magyarokat.

"Amikor a magyar szolidaritásról beszélünk, akkor egy 1980 óta tartó hanyatló korszakot szeretnénk lezárni" - mondta, hozzátéve, "ismét a munkát kell a középpontba állítani".

Orbán Viktor a választásokon való részvételre bíztatta a "vidék népét", mert szerinte ez a feltétele annak, hogy a Fidesz kormányt alakíthasson.

A szocialisták, ha kormányon maradnak 1.200 milliárd forintos megszorító csomagot vezetnek be - figyelmeztetett.

Közlése szerint a pénzügyminiszter szűk körben, egy gazdasági tanácskozáson már utalt a megszorítási tervekre, amelyek Orbán Viktor szerint a Bokros-csomagnál háromszor nagyobb megszorítást jelentenek.

A Fidesz ezzel szemben nem a megszorításokban, hanem a gazdaság teljesítményének növelésében látja a kivezető utat - mondta.

Orbán Viktor az ország jelenlegi helyzetét tekintve "a gödör első törvényét" javasolta minden magyarnak: "Ha benne vagy, ne áss tovább! Váltsunk inkább kormányt!"

"A Fidesznek nem szent a magyar vidék"

"A Fidesznek már a békés magyar vidék sem szent, ígéret dömpingjében, most a vidéken élőket vette célba. Azzal a kistelepüléseken szolgáló papsággal küldené a szavazófülkébe a mezőgazdaságból élő embereket, amely papságnak nyugdíj emeléséről sem gondoskodott " - írta közleményében Kárpáti Zsuzsa az MSZP vidékpolitikai munkacsoportjának vezetője.

Hozzátette: míg az Orbán kormány egy-két vidéki vállalkozónak juttatott jelentősebb összegeket, addig a Gyurcsány kormány a vidéki nemzetiségi iskolák fenntartásához, mezőgazdasági bekötőutak építéséhez, faluközpontok kialakításához, egyablakos ügyintézéshez és a hittan oktatásához biztosított megfelelő forrásokat.

A vidék népe választhat: felelős, bátor kormányzat, vagy dakotázós, gödrözős, a gazdaság helyzetét figyelmen kívül hagyó, ígérgetős vezetés között - írta Kárpáti Zsuzsa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×