eur:
387.63
usd:
359.64
bux:
69201.95
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Hétfőn megbénulhat Szeged

Figyelmeztető sztrájkot tartottak reggel hét és kilenc óra között a Szegedi Közlekedési Kft. dolgozói, amelyben a társaság ügyvezető igazgatója szerint a dolgozók öt százaléka vett részt.

A sztrájkot azért szervezték, mert a három érdekképviseleti szervezet közül kettő nem fogadta el a cégvezetés ajánlatát, amelyben március 1-jétől bér és egyéb juttatás címén havi nettó 7.900-9.000 forint többletjövedelem szerepelt - közölte a Szegedi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének titkára.

Szúnyog Péter elmondta: a 190 tagot számláló munkástanács és a független érdekképviselet nem fogadta el a megajánlott összegeket.

Hozzátette: ha vasárnap estig nem születik megállapodás, akkor hétfőn 0 órától sztrájk kezdődik.

Dózsa Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: ha a vállalat 560 dolgozójából egy nem veszi fel a munkát, akkor az jogilag már sztrájknak számít.

Hozzátette: a társaság a feladatait elvégezte, a menetrendben meghatározottnál több jármű volt az utakon, így az utasokat a figyelmeztető sztrájk nem érintette.

Címlapról ajánljuk

Tombol az orosz offenziva Kelet-Ukrajnában

Az orosz erők jelentősen növelték támadásaikat a kelet-ukrajnai Harkiv megyében, ahol heves harcok folynak, főként a régió északi, orosz határ menti része van veszélyben - közölte Oleh Szinyehubov, a megye kormányzója a Telegramon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×