eur:
392.82
usd:
367.87
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

"Fideszes e-mailt" fogott az MSZP

Az MSZP azt állítja, hogy a Fidesz szervez hangoskodókat Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt vidéki kampányrendezvényeire. A Fidesz szerint nem történt törvénytelenség.

Új fegyvert vetett be a Fidesz az adatlopás és a képviselőzsarolás után. Most az derült ki egyértelműen, hogy Gyurcsány Ferenc országjáró kampánykörútja során az úgynevezett "spontán felháborodott" tömeget valójában a Fidesz szervezi - mondta Mandur László.

Mandur László bizonyítékképpen bemutatta egy e-mail másolatát. Az elektronikus levél küldője az MSZP szerint az esztergomi polgármesteri hivatal egyik köztisztviselője, aki a Fidesz aktivistája.

Õ volt az, aki március 8-án az esztergom@fidesz.hu címről levelet küldött egy magánszemélynek - tette hozzá.

A másolat szerint a "Sziasztok!" megszólítás után a levélíró azt közli, hogy Gyurcsány Ferenc másnap hol és mikor tart fórumot Dorogon, és azt írja: "Vérmérsékletnek megfelelően piros lap, síp, dob, egyéb magatokkal hozandó!"

A miniszterelnököt többen valóban piros lappal és síppal fogadták a fórum helyszínén.

Az e-mailt egyébként a címzett küldte tovább az MSZP-nek, Mandur László szerint azért, mert megunta a Fidesz mozgósítását. A szocialista politikus szerint a levél azt bizonyítja, hogy a Fidesz a botránykeltésben érdekelt.

"Senki nem szervez"

A Fidesz szóvivője szerint a Gyurcsány Ferenc ellen tiltakozók csak a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás törvény adta jogával élnek, amikor síppal, dobbal és piros lap felmutatásával demonstrálnak.

Az InfoRádió kérdésére, hogy a Fidesz toborozza vagy biztatja-e a hangoskodókat, Szijjártó Péter azt mondta: "senki nem szervez, és senki nem utasít senkit ebben az esetben".

Az esztergomi esettel kapcsolatban az ellenzéki politikus azt mondta: a Mandur László által bemutatott levél semmifajta törvénytelenséget nem tartalmazott.

"Nem törvénysértő a demonstrálás"

Az InfoRádió által megkérdezett jogi szakértő azt mondta: nem törvénysértő, ha valaki véleményt nyilvánít egy politikai rendezvényen, és az sem, hogy ha egy ilyen akciót megszervez.

Magyar György kijelentette: a résztvevőknek csak arra kell figyelniük, hogy ne szegüljenek szembe a törvényes renddel, magatartásuk ne legyen feltűnő módon közösség-ellenes, ne zavarja meg a közrendet és a köznyugalmat.

Az ügyvéd szerint az állásával játszik az a köztisztviselő, aki politikai demonstráció szervezésében részt vesz, hiszen elképzelhető, hogy munkahelye rossz néven veszi a túlzott politikai buzgalmat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×