eur:
394.13
usd:
368.78
bux:
66295.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Az MSZP nem vesz részt a rendkívüli ülésen

Az MSZP-frakció nem vesz részt a Fidesz által kezdeményezett március 8-ai rendkívüli parlamenti ülésen. Ezt a szocialista frakció elnökségének nevében közölte a képviselőcsoport vezetője. Az MDF-es honatyák elmennek az ülésre.

Lendvai Ildikó azt írta: az MSZP politikusai nem kívánnak részt venni a Fidesz kampánygyűlésein.

A politikus szerint a rendszerváltozás óta ez az első alkalom, hogy egy párt valódi indok nélkül kezdeményez ülést az országgyűlési választásokat megelőző parlamenti szünet idejére úgy, hogy az egyik napirendi pontként javasolt 14. havi nyugdíj ügyében nincs végleges álláspontja.

A házbizottság a múlt héten döntött az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásáról.

A Fidesz kezdeményezése a képviselők az Otthonteremtés plusz programról, a 14. havi nyugdíjról és a Nomentana-ügyben kezdeményezett vizsgálóbizottságról vitáznak.

Az MDF ott lesz

Az MDF-frakció tagjai részt vesznek a Fidesz által kezdeményezett március 8-ai rendkívüli parlamenti ülésen, bár a kezdeményezés időzítésével nem értenek egyet - közölte Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője.

Képviselőnek az a feladata, hogy a parlament ülésén részt vegyen - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Herényi Károly elmondta: megszavazzák a napirendet, bár a szocialisták távol maradása miatt nem látnak esélyt arra, hogy érdemben is tárgyaljanak az ülésnapon.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×