eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már az ügyvédek is sokallják magukat

Új elnököt választ a Budapesti Ügyvédi Kamara. Mindhárom induló változtatna az ügyvédjelöltek képzésén, és ésszerű határt szabnának a jogászképzésnek. Az ügyvédek száma ugyanis megsokszorozódott az elmúlt időszakban.

Réti László átfogó felmérést készítene a budapesti ügyvédek létszámáról, gazdálkodásáról és szociális helyzetéről. Az elnökjelölt az InfoRádióban elmondta, az elmúlt 16 évben a budapesti ügyvédek száma megsokszorozódott, ezzel pedig sokak helyzete lett nehezebb. Az ügyfelek száma ugyanis nem nőtt.

Mint mondta, az oktatáspolitikának kellene változtatni a jogászképzésen, a szakvizsgával rendelkező jogászok nagy része ugyanis az ügyvédek számát növeli.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöki posztjáért versenybe száll Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter is.

Õ az egyetemekkel összefogva új oktatási centrumokat hozna létre az ügyvédjelölteknek. Bárándy Péter kreditrendszert is bevezetne az ügyvédjelölteknek.

Növelni szeretné az emberek bizalmát az ügyvédek felé az egyetlen női elnökjelölt.

Szűcs Andrea az InfoRádiónak azt mondta, javítani kell a kommunikációt is az ügyvédek között. Valamilyen módon ő is korlátozná az ügyvédek számát, jelenleg ugyanis 5.000 tagja, és 2.500 jelöltje van a Budapesti Ügyvédi Kamarának. Mint mondta: ez két fővárosi egyetem összlétszámát teszi ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×