eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Orbán április 5-én is kész vitázni

A Fidesz elfogadja április 5-ét a miniszterelnök-jelölti vita időpontjául - jelentette be Deutsch Tamás képviselő. Batiz András kormányszóvivő az InfoRádióban közölte: remélik, hogy a Fidesz nem változtatja meg ismét az álláspontját.

A politikus közölte: hétfőn délelőtt tíz órára várja Gyurcsány Ferenc megbízottját, hogy a vita technikai részleteit tisztázzák.

A Fidesz javasolja azt is, hogy kezdődjön el a "Magyarország 2006" vitasorozat. Ennek keretében szerdán Áder János vitára várja Kóka János gazdasági minisztert, hogy az energiaárak, a megélhetés kérdéseiben ütköztessék véleményüket, nézeteiket.

Oda-vissza

A Fidesz pénteken jelentette be, hogy a két politikusnak a második választási forduló előtt kell vitatkoznia. Ezt kormányfő visszautasította.

"Gyurcsány Ferenc a kormányszóvivőn keresztül igent mondott arra, hogy a kormánya tagjai és a Fidesz politikusai az előttünk álló hetekben nyilvános vitát folytassanak a polgárokat leginkább érdeklő kérdésekben. A miniszterelnök ugyanakkor a szóvivőjén keresztül nemet mondott Orbán Viktor kihívására, nemet mondott arra, hogy a választások második fordulója előtt folytassanak vitát" - értékelte a történteket a Fidesz.

A Fidesz ezután a kampánycsend előtti utolsó napot, április 7-ét nevezte meg a vita időpontjául.

{{keretes_cim}}

A Magyar Televízió vállalja a miniszterelnök-jelöltek vitájának nemzetközi színvonalú megrendezését és közvetítését - közölte az MTV szóvivője. Holub Katalin hozzátette: a közszolgálati televízió kész arra is, hogy a vita sugárzásához szükséges úgynevezett kimenő jelet bármely más - ezt igénylő - televízió és rádiócsatornának átadja.

A miniszterelnök ezt a javaslatot is visszautasította, mondván: nem lehet a kampánycsend előtti utolsó pillanatban vitatkozni, mert időt kell hagyni az embereknek arra, hogy végiggondolják a felek által elmondottakat.

Minden parlamenti párt elnökének "azt üzenem innen Pápáról, hogy én a következő negyven napban rendelkezésre állok, de csak úgy, hogy ha a szavainkat utoljára az egész ország ellenőrizheti" - hangsúlyozta a kormányfő a város sétálóutcájában tartott gyűlésen.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×