eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Menekülőre fogták a zsebtolvajok

Budapest továbbra is az egyik legbiztonságosabb főváros Európában - mondja a budapesti rendőrfőkapitány. Tavaly ötödével csökkent a rablások és a zseblopások száma, míg a "zsebtolvajok egy része elköltözött".

A budapesti rendőrség első embere szokásos évi jelentését mondta el a Fővárosi Közgyűlés előtt. Szerinte egy francia kollégája a budapesti rendőrök 50 százalékos eredményességét hallva azt mondta: a rendőrök a spiccen vannak.

Mint Gergényi Péter mondta, tavaly a megelőző évhez képest 5 százalékkal csökkent az autólopások, 20 százalékkal a rablások, és 18 százalékkal a zseblopások száma.

Elköltöztek a zsebtolvajok

A zsebtolvajok egy része máshová költözött, egy része pedig a rendőrség vendégszeretetét élvezi - jelentette ki Gergényi Péter.

Hangsúlyozta: tavaly több mint 4800 bűnelkövetőt és körözött személyt gyűjtöttek be a rendőrök.

A kábítószerrel kapcsolatos felderítések kapcsán kijelentette: valószínűleg alaposan megcsapolták a terjesztőket, mert az árak stagnálnak, sőt mintha a kábítószeres bűnözés mintha csökkenést mutatna Budapesten.

A közgyűlés a beszámolót egyhangúlag elfogadta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×