eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elévült a Nomentana-ügy

A Központi Nyomozó Főügyészség határozatban közölte, hogy részben bűncselekmény hiányában, részben elévülés miatt megszünteti a nyomozást az ún. Nomentana-ügyben. A pénzügyi tanácsadó céget Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jegyezte a kilencvenes évek közepén.

Megszüntette a nyomozást az úgynevezett Nomentana-ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség - tájékoztatta a hatóság a feljelentést tévő három fideszes képviselőt, Deutsch Tamást, Répássy Róbertet és Szijjártó Pétert.

A határozat szerint a Nomentana Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyében a Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást - részben bűncselekmény hiányában, részben elévülés miatt - megszüntette.

Régen volt...

Az indoklás szerint az 1993-1995 és 1996-2002-es elkövetési idő miatt elévült a cselekmény. A közokirat-hamisítás tekintetében a bűncselekmény büntethetőségének elévülése legkésőbb 2005-ben bekövetkezhetett - fejti ki az ügyészség.

Az állami hatóságok felelősségét is vizsgálta az ügyészségi nyomozás, mégpedig hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette gyanújával.

Kevés volt az adat

Az ügyészség szerint nem állt az adóhatóság rendelkezésére minden olyan lényeges adat, tény, amelyből a gyanús nyilvántartási eltérések észlelhetők lettek volna. Vagyis a bűncselekmény alapjául szolgáló hivatali mulasztás nem valósulhatott meg.

Az ügyészség véleménye szerint tehát büntetőjogi felelősség elévülés miatt ebben az ügyben nem állapítható meg.

MSZP: a feddhetetlenség az feddhetetlenség

Az MSZP szóvivője, Nyakó István szerint sokadik alkalommal bizonyosodott be, hogy "hiába merül ki a jobboldali párthoz tartozó urak politikai teljesítménye" a miniszterelnök rágalmazásában, a feddhetetlenség attól még feddhetetlenség marad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×