eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Budapest: a kifeszített költségvetés

Elfogadta Budapest költségvetését a Fővárosi Közgyűlés. Az idei büdzséből 34 milliárd forintot a 4-es metróra, 22 milliárd forintot pedig útfelújításokra fordít a város.

Demszky Gábor főpolgármester elmondta, hogy az idei büdzsé főösszege 420 milliárd forint. A város vezetése 218 milliárd forintot szán a működési költségekre és 184 milliárd forintot felújításokra, beruházásokra. Ebből 34 milliárdot a 4-es metróra, 22 milliárd forintot pedig az útfelújításokra különítettek el.

A főváros idén 53 milliárd forint hitelt vesz fel. A fővárosi MDF azt firtatta, nem veszélyes-e ekkora hitelt fölvenni, a frakció ugyanis attól tart, hogy eladósodik a város.

A kifeszített költségvetés

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes válaszában azt mondta, hogy a hitel valóban nagy, de nem szét-, csak kifeszíti a költségvetést.

Kupper András, a Fidesz-MKDSZ frakció vezetője szerint az egyetlen jó dolog az idei költségvetésben a 22 milliárd forintos útfelújítási keret, de ha a munka ugyanúgy valósul meg, mint tavaly, akkor a budapestieknek semmi öröme
nem lesz benne.

Budapest az utolsó tartalékait éli fel?

Atkári János, korábbi pénzügyi főpolgármester-helyettes szerint rövidlátó az idei költségvetés, mivel a város feléli az utolsó tartalékait. A politikus hozzátette: ez a gazdálkodás Budapest működésének ellehetetlenülését vetíti előre.

Gy. Németh Erzsébet, az MSZP frakció vezetője szerint a költségvetés vállalható és számonkérhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×