eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma

Megújul a 4-es metró leendő állomásainak környéke

Készülnek a felszíni rendezési tervek a 4-es metró hat állomásához. A cél: használhatóbb, élhetőbb, zöldebb belvárosi területek kialakítása. A terek rendezését várhatóan jövőre kezdik meg.

Két állomás esetében hirdettek eddig nyertest - mondta el az InfoRádiónak Gulyás László, a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője.

A Kálvin tér-Vámház körút-Fővám tér környékének felszíni rendezési tervét a Főmterv Rt. vezette konzorcium készítheti el. A Baross tér-Thököly út és környéke terveire pedig Közlekedés Fővárosi Tervezőiroda és egy másik konzorciumi tag kapott megbízást.

Gulyás László szerint a tervezők viszonylag kevéssé engedhetik szabadjára fantáziájukat, mivel Budapest belterületéről van szó, amelyet nagyon nehéz volna gyökeresen átalakítani.

Biztosat majd csak akkor lehet tudni, ha a hatóságok már áldásukat adták a kész tervekre, de koncepciók már most is vannak.

A Kálvin tér és a Fővám tér környékét, amennyire lehet, vissza akarják adni a gyalogosoknak: szélesebb járdákkal, a Vámház körúton akár fasorral is. A Corvinus Egyetem, vagyis a volt Közgáz épülete előtt is kiszélesedik majd a tér, a 2-es villamos mélyebbre kerül.

Az előzetes elképzelések szerint a Baross téren a Keleti pályaudvar előtt nagy gyalogos tér születik, és megnő a zöld felület is. Az útpályák csomópontja átkerül a Rottenbiller utcai-Fiumei úti felüljáróhoz.

Vannak persze elképzelések a többi megálló környékére is - tette hozzá a DBR Metro Projektigazgatóság vezetője.

A Rákóczi tér egyik oldala például gyalogos felületté válik, és kisebb kapacitású mélygarázs is épül a területen.

A park teljes rekonstrukciója, nemcsak a Rákóczi, hanem a Köztársaság téren is megtörténik a Népszínház utcai megállónál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×