eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Koalíciós vita az óvodák miatt

Nyílt vita alakult ki a két koalíciós párt között a falusi óvodák miatt. Míg az oktatási miniszter elképzelhetőnek tartja diploma nélküli óvónők alkalmazását, a szocialisták rémhírnek nevezték az elképzelést. A reggeli lapokból szemléztünk.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy nyíltan szembehelyezkedtek az oktatási tárca falusi óvodákkal kapcsolatos álláspontjával a szocialisták. Tatai Tóth András, az MSZP oktatáspolitikusa rémhírnek minősítette azt a felvetést, amely szerint diploma nélküli óvónőket alkalmaznának a kistelepüléseken, pedig Magyar Bálint és államtitkára is részletesen beszélt az ezzel kapcsolatos tervekről.

A Népszabadság arról ír, hogy folyamatosan nő a belvízzel elöntött területek nagysága, vasárnap délután mintegy 65 ezer hektárnyi föld volt víz alatt. A helyzet Szolnok, Hajdú és Szabolcs megyében a legsúlyosabb. Karcagon és Debrecenben három családot költöztettek ki a hétvégén.

A Napi Gazdaság értesülése szerint a világ egyik legnagyobb repülőgépalkatrész-gyártója, a kanadai United Technologies Corporation beszállítója lesz a győri székhelyű Borsodi Műhely Fémmegmunkáló Kft. A már három gyártóbázist üzemeltető magyar társaság a folyamatosan növekvő megrendelések miatt újabb gyárat épít Szombathelyen.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy hamarosan elkezdődik a lakásért életjáradékot nyújtó tevékenység jogszabályi feltételeinek kidolgozása. Azonban a választások miatt ebből ősznél előbb várhatóan nem születik törvénymódosítás. A kodifikációs eljárásban a PSZÁF-fel együtt működő OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója Hild Imre szerint biztonságossá tenné az üzletágat, ha a tulajdonos és a cégnek hitelt folyósító személye nem válna el

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×