eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fidesz: kudarc az otthonteremtési támogatás

A nagyobbik ellenzéki párt szerint kudarc a Gyurcsány-kormány mérlege az otthonteremtés területén, ugyanis a korábbinál 70 százalékkal kevesebb államilag támogatott lakáshitelt vettek fel. Az MSZP szerint a Fidesz hisztériát kelt.

Álságosnak és igazságtalannak nevezte a Gyurcsány-kormány otthonteremtési programját a Fidesz kampányfőnöke. Rogán Antal szerint a program által biztosított lehetőségeket csak gazdag és jómódú családok tudják igénybe venni, mivel tízmillió forintos hitel felvételéhez legkevesebb 150 ezer forint nettó jövedelmet kell igazolni.

A fideszes politikus szerint a Fészekrakó programnak az az eredménye, hogy a fiatalok a korábbihoz képest csak dupla törlesztő-részletekkel tudtak felvenni hiteleket.

A Fidesz-frakció legkésőbb kedden reggel benyújtja a rendkívüli parlamenti ülésre vonatkozó kezdeményezést az otthonteremtés ügyében - közölte Rogán Antal.

MSZP: a Fidesz hisztériát kelt

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint az elmúlt években nyolcszor annyian vettek fel államilag támogatott lakáshitelt, mint a Fidesz-kormány idején. Az Orbán-kormány alatt alig több mint 37 ezren, 2002 óta viszont több mint 279 ezren vettek fel hitelt - tette hozzá Göndör István.

Az MSZP-s politikus hozzátette: míg 2002-ben 70 milliárd forintot fordítottak lakáshitel-támogatásra, addig ma ez az összeg 230 milliárd.

Göndör István úgy vélte: Rogán Antalt nem zavarják a tények, s folytatja a félelem- és hisztériakeltést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×