INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

Akár hetven forinttal is drágulhat a kenyér

InfoRádió / MTI

A Magyar Pékszövetség elnöke szerint a jelenlegi, átlagosan mintegy 180 forintos kilógrammonkénti kenyérárat 200-250 forintra kellene emelni ahhoz, hogy a sütőiparban tevékenykedő cégek haszonnal dolgozhassanak.

A Magyar Pékszövetség elnöke szerint tavaly tovább mélyült a sütőipar válsága, miután az iparág árbevétele közel 10 százalékkal volt kevesebb, mint az előző évben.

Ilonka Boldizsár úgy látja: a csökkenés oka elsősorban az, hogy még a termelés fenntartásához szükséges áremelést sem tudták minden esetben elismertetni a pékek a kereskedőkkel.

A legnehezebb helyzetben azok a nagy cégek vannak, melyek a multinacionális áruházláncoknak szállítanak, mert azok a versenyeztetés miatt jelentős árcsökkentésre kényszerülnek.

A Magyar Pékszövetség elnöke szerint előfordult olyan, hogy a kenyér esetében az átlagosan 115 forintos kilogrammonkénti átadási árat 85 forintra is mérsékelni kellett.

Ilonka Boldizsár közölte: a fentiek miatt az 1300 pékség zöme, nullszaldós vagy veszteséges volt. Az elnök szerint éppen ezért elkerülhetetlen az áremelés, ami apró lépésekben már meg is kezdődött.

Az érdekképviseleti vezető szerint idén azok a pékségek kerülnek kedvező piaci helyzetbe, amelyek növelni tudják minőségi termékeik arányát.

Kapcsolódó hang

Összefoglaló az áremelésrõl
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018