eur:
392.77
usd:
366.06
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Drága a telefonálás, és még le is hallgatják

Több panasz is érkezett az elmúlt időben a Magyar Helsinki Bizottsághoz a börtönökben működő új vonalkódos telefonkártya miatt - közölte a szervezet vezetője az InfoRádióban. Az elítéltek azt kifogásolják, hogy drágábban telefonálhatnak, mint a civil életben.

Az InfoRádió 112 című bűnügyi műsora és az inforadio.hu a napokban számolt be arról, hogy a váci börtönben kiépített új informatikai rendszer lehetővé teszi, az őrök bármikor bele tudjanak hallgatni az elítéltek telefonbeszélgetéseibe, és ha kell, azt bármikor megszakíthatják.

Az elítéltek panaszaival kapcsolatban a Magyar Helsinki Bizottság vezetője az InfoRádióban elmondta: a beszélgetések lehallgatását és esetleges megszakítását nem kifogásolják a rabok, ezekre a jogszabályok egyébként is lehetőséget adnak.

Az elítéltek arra panaszkodnak, hogy a telefonálásukban nem érvényesülnek azok a kedvezmények, amelyek a civil életben elérhetők - hangsúlyozta Kőszeg Ferenc.

A jogvédő közölte: a rabok korábban arra is panaszkodtak, hogy az új rendszerre való átállás során volt olyan időszak, amikor a régi eszközöket már nem, az újakat pedig még nem tudták használni. Ez a probléma azóta megoldódott - tette hozzá.

Kőszeg Ferenc szerint a magas tarifák méltatlanok, hiszen az elítélteknek amúgy is kevés pénzük van.

A büntetés-végrehajtási intézetekben lévő kantinok is drágábbak, mint a civil élelmiszerboltok - tette hozzá a Magyar Helsinki Bizottság vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×