eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A Fidesz szerint a kormány emelné az áfát

A nagyobbik ellenzéki párt szerint a kormány az 5 és 15 százalékos áfa-kulcsok 20 százalékra emelésére készül. A kormányszóvivő az InfoRádióban azt mondta: a kabinet éppen az áfa csökkentésén dolgozik. A kormányszóvivő közölte: a kabinet nem emelésre, hanem csökkentésre készül.

A Fidesz alelnöke közölte: a kormány a választások után emelné az általános forgalmi adót.

Varga Mihály hozzátette: a Fidesz arra kéri a kormányt, hogy állítsa le a Pénzügyminisztériumban az áfa-emeléssel kapcsolatos munkát.

Az ellenzéki politikus szerint Veres János pénzügyminiszter a múlt héten, külföldi újságíróknak az egységes 20 százalékos áfa-kulcs bevezetésének előkészületeiről beszélt.

Ez a kedvezményes 5 és 15 százalékos áfa-kulcsok megemelésével járna - tette hozzá a politikus.

Varga Mihály szerint ennek számtalan negatív hatása lehet. Az Orbán-kormány pénzügyminisztere ezek között említette az infláció megduplázódását, és ezzel a reálbérek csökkenését.

Hozzátette: az áfa-emeléssel csökkenne Magyarország versenyképessége, újabb munkahelyek kerülnének veszélybe, drágulnának a hitelek, és a befektetők is elbizonytalanodnának.

Batiz: a kormány áfa-csökkentésen dolgozik

A kormányszóvivő az InfoRádióban kijelentette: a kabinet nem áfaemelésre, hanem annak csökkentésére készül.

Több szolgáltatás áfája is 5 százalékra csökkenhet, miután az Európai Unió ezt lehetővé tette több, munkaigényes szolgáltatás esetében - hangsúlyozta Batiz András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×