eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fidesz: új Budapest-program

Ha így halad, kénytelenek leszünk a 4-es metrót mi megépíteni - mondta az InfoRádiónak Cselovszki Zoltán, a Fidesz Új Budapest Központjának vezetője azzal kapcsolatban, hogy napvilágot látott a párt Budapest-programja. A program többek között közúti alagutakat, gyaloghidakat, és az 5-ös metró megépítését is tartalmazza.

A Fidesz politikusa szerint programjuk céljai között szerepel, hogy visszaadják a belvárost a gyalogosoknak, és "újraegyesítsék" Budapestet nemcsak a forgalom szempontjából fontos közúti, de turisztikai szempontból is lényeges gyalogos hidakkal is.

Cselovszki Zoltán az InfoRádiónak elmondta, hogy programjuk elkészítésekor figyelembe vették nemcsak a korábbi fővárosi terveket, de az MSZP stratégiai anyagát is. A jövő legígéretesebb iránya az lenne, ha egy "Budapest egyezményben" a mértékadó pártok meg tudnának egyezni egy fejlesztési minimumban - vélekedett a politikus.

Egyetértés a 4-es metró ügyében?

A 4-es metró kérdésében már úgy tűnik ma is megvan az egyetértés. Bár Demszky Gábor egy korábbi nyilatkozatában kritizálta a Fideszt, amiért a választások előtt fontos kérdésként tünteti fel a metró ügyét, amikor kormányzása idején nem támogatta megépítését, Cselovszki Zoltán most azt mondta: inkább örülnie kéne a főpolgármesternek, hogy az ellenzék is egyetért a metróépítéssel.

A Fidesz programjában új múzeumi negyed, Duna-parti kongresszusi központ, új gyorsforgalmi utak, önkormányzati rendőrség, a parkolási káosz felszámolása, a Népstadion fejlesztése, a környezetbarát közlekedés előtérbe helyezése, a kutyapiszok eltakarítása, és a Duna-korzó meghosszabbítása, is szerepel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×