eur:
393.14
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Az ígéret földje: Budapest

Új Budapest Programot hirdet az MSZP. Ezt a miniszterelnök jelentette be a szocialisták fővárosi kampányrendezvényén.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a program része egy új Duna-híd, egy modern budapesti folyami kikötő létesítése, a gyorsvasút építése a Ferihegyi repülőtérre és a négyes metró mellett az ötös metró beruházásának elindítása, valamint az 1-es és a 3-as villamosok vonalának meghosszabbítása.

Hozzátette: fontosnak tartja az MSZP a régi gyógyfürdők felújítását, egy pesti Duna-parti kulturális központ kialakítását, a Moszkva tér átépítését, valamint a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztését.

A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a program új, élhető, szerethető, lakható Budapestet jelent, ahol lehet dolgozni és közlekedni is.

A Fidesz se fukarkodna a fővárossal

A Fidesz Budapest Programjában új múzeumi negyed, Duna-parti kongresszusi központ, új gyorsforgalmi utak, önkormányzati rendőrség és a parkolási káosz felszámolása szerepel.

Az ellenzéki párt a Népstadion fejlesztését, a környezetbarát közlekedés előtérbe helyezését, a kutyapiszok eltakarítását és a Duna-korzó meghosszabbítását is ígéri.

A program többek között közúti alagutakat, gyaloghidakat, és az 5-ös metró megépítését is tartalmazza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×