eur:
392.84
usd:
366.55
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Szándékosan rongálták meg a Kálvin Centert?

Az üresen álló budapesti Kálvin Center építői szerint az osztrák tulajdonos megrongálta, majd az életveszélyes állapotra hivatkozva felállványozta az irodaház Múzeum utcai homlokzatát. Az építtető visszautasítja az állítást, mondván: a járókelők életét védi a rosszul felrakott elemektől.

A Kálvin Center Múzeum utcai homlokzatát már hónapokkal ezelőtt felállványozták, de az azóta üresen áll, akárcsak a másfél éve kész irodaház.

Nézzegessen Szellemházat!

Tervező: semmi baja a homlokzatnak

A Kálvin Center tervezője az InfoRádióban azt mondta, hogy a homlokzatnak nincsen semmi baja. Virág Csaba hozzátette: az irodaház osztrák beruházója és generálkivitelezője Bécsben pereskedik.

Míg az egymilliárd forintos per nem ér véget, a generálkivitelező a magyar alvállalkozóknak sem fizet, emiatt több cég már a csőd szélére jutott - jelentette ki Virág Csaba.

A VIII. kerületi önkormányzat életveszély-elhárítás címén adott engedélyt az állványzat felállítására, az építtető szerint ugyanis elemek potyogtak le a homlokzatról.

Helyreállító: szándékos rongálás

A Múzeum utcai homlokzatot helyreállító Műemlék 2000 Kft. vezetője ugyanakkor az InfoRádióban kijelentette: a gipsz díszítőelemek nem maguktól estek le, az építtető embere maga véste le őket.

Csima János szerint az állványzat arra szolgál, hogy az építtető a bécsi perben demonstrálni tudja, milyen rossz munkát végzett a kivitelező.

Beruházó: rossz munkát végeztek

Christian Pflegerl, az ÖBA - Kálvin Center képviselője visszautasította az állításokat, és kilátásba helyezte, hogy cége beperli Csima Jánost.

Christian Pflegerl közölte: álláspontjuk szerint Csima János cége rossz technológiával rögzítette a falra az egyes elemeket, ezért potyogtak le onnan.

Hozzátette, hogy az állványon akkor kezdenek el dolgozni, ha azt az időjárás megengedi.

Az InfoRádiónak többszöri kapcsolatfelvétel ellenére sem sikerült megszólaltania a generálkivitelező Swietelsky képviselőjét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×