eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lendvai: a pártirodából ellopott gépen rajta volt a jelszó

Az MSZP frakcióvezetője szerint a párt XXII. kerületi irodájából nemrég ellopott számítógépről megszerezhető volt az a titkos kód, amellyel betörtek a szocialisták választási anyagai közé. Lendvai Ildikó felszólította a Fideszt, hogy hozza nyilvánosságra: melyik internetes fórumon és mikor találták meg a titkos kódot. Közölte: ők sehol, semmilyen nyilvános fórumon nem találták annak nyomát.

Lendvai Ildikó szerint a Fidesz a "zavaros mesébe ágyazott beismerésében" komolytalan módon mossa össze a nyilvános weboldalak látogatását a kóddal védett zárt rendszerekbe való betöréssel.

A frakcióvezető azt mondta, hogy a párt XXII. kerületi irodájából a február 1-jei betöréskor csak azt a számítógépet vitték el, amely össze volt kapcsolva a párt központi szerverével, és amelyen megtalálható volt a belépéshez szükséges név és kód. A többi műszaki cikket és a feltört széfből a készpénzt is otthagyták.

Van-e összefüggés?

Lendvai Ildikó szerint nem az ő dolguk megállapítani, hogy van-e összefüggés a két betörés között, de az biztos, hogy ilyen módon is hozzá lehetett férni a kódhoz.

A szocialista politikus arra kéri a Fideszt, hogy végre hozzák nyilvánosságra: pontosan hol találták a titkos kódot.

Jogosulatlan letöltés

A szocialista párt elnöke a hét elején jelentette be, hogy a Fidesz egyik számítógépével jogosulatlanul töltöttek le csaknem 3000 dokumentumot az MSZP kampányanyagait tároló cég szerveréről. Hiller István később közölte: az ügyben az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak.

Fidesz: a rendőrség és az MSZP együttműködik?

A Fidesz szerint az MSZP-nek az üggyel az a célja, hogy a rendőrség segítségével ellehetetlenítse pártja választási kampányát. Rogán Antal, a nagyobbik ellenzéki párt kampányfőnöke azt mondta: Hiller István olyasmivel vádolja az ellenzéki pártot, amit az MSZP az utóbbi másfél hónapban rendszeresen elkövetett a Fidesz ellen.

Az ügyben a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×