eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Keresik a pártaktivisták bántalmazóit

Súlyos testi sértés gyanújával indított nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Pécsett bántalmazott Fidesz-aktivista ügyében.

Kékesné Gyimóthy Marianna szóvivő az InfoRádióban elmondta, hogy az esetről megjelent újságcikk nyomán rendelték el a vizsgálatot, de azóta megérkezett a Fidesz feljelentése is.

A Magyar Nemzet szerdai számában a Fidesz választókerületi elnökének elmondása alapján azt írta, hogy a párt egyik idős aktivistáját egy férfi bántalmazta a város egyik tömbházában.

"Amikor az illető meglátta, hogy a hölgy Fidesz-szóróanyagot helyez be a postaládákba, indulatosan azt közölte, hogy a kampányanyagot inkább a kukába dobja" - mondta az újságnak Borhidi Attila.

Hozzátette: az aktivista a felszólítás ellenére is a postaládákba dobta a kampányanyagot, ezért a férfi meglökte, majd a kapunak taszította. Az idős nőnek eltört a karja és megsérült a lába.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság meghallgatta a sértettet - mondta el a szóvivő.

Támadás Budapesten is

Eljárás indult az ellen a férfi ellen is, aki gázpisztollyal fejbelőtt egy szabad demokrata aktivistát. A liberális párt támogatója ajánlószelvényeket gyűjtött.

Bartha László őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az InfoRádióban azt mondta, hogy a férfi könnyebben sérült meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×