eur:
393.45
usd:
367.77
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Hatályon kívül a családi pótlék összege?

Csizmár Gábor foglalkoztatás-politikai és munkaügyi miniszter az InfoRádióban azt mondta: az Alkotmánybíróság döntése többek között a családi pótlék összegéről szóló törvénymódosítást is hatályon kívül helyezte. A miniszter szerint az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulással kapcsolatos törvényi szabályozást és féléves moratóriumot ugyanakkor nem érinti az Alkotmánybíróság döntése, amely megsemmisítette a tavalyi költségvetés egyes részeit.

Csizmár Gábor foglalkoztatás-politikai és munkaügyi miniszter az InfoRádióban Aréna című műsorában azt mondta: az Alkotmánybíróság döntésének következményeit még napokig elemezni kell, hiszen a testület körülbelül három tucat törvényi módosítást helyezett hatályon kívül.

Mi lesz a családi pótlékkal?

A tárcavezető megjegyezte: a döntés többek között a családok támogatásáról szóló törvény azon passzusát is hatályon kívül helyezte, ami megállapította a családi pótlék összegét.

A miniszter az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulással kapcsolatban elmondta: "nem találtam olyan passzusát az alkotmánybírósági döntésnek, amely érintette volna az adózásról szóló törvénynek a színlelt szerződésekkel kapcsolatos moratóriumra vonatkozó passzusát".

Csizmár Gábor az InfoRádióban "rendkívül érdekesnek" nevezte, hogy az Alkotmánybíróság nem egy törvényt vizsgált, hanem azt, hogy az milyen eljárás keretében született meg.

Az Alkotmánybíróság megsemmisített

Kedden az Alkotmánybíróság megsemmisítette a tavalyi költségvetési törvénynek a más törvények módosításáról rendelkező szabályait. A határozat indokolása megállapítja, hogy a megsemmisítés nem érinti a költségvetési törvénnyel módosított törvényeket.

Az Alkotmánybíróság elnöke azt mondta: a költségvetési törvény csak elfogadási módját tekintve törvény, tartalma szerint egyedi pénzügyi döntések sorozata, ez pedig kizárja, hogy más törvényeket módosítson.

Bihari Mihály hozzátette: az Országgyűlés a büdzsé tárgyalásakor nem foglalkozhat a költségvetéstől idegen kérdésekkel, a 2005-ös büdzsében viszont több olyan témát szabályoztak, amely nem kapcsolódik közvetlenül a költségvetéshez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×