eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Dugótérkép a fővárosi útfelújításokról

Bár már az év elején is folytak felújítások, hétfővel kezdődik az idei budapesti útfelújítási munkálatok nagy része, emiatt külön forgalomszervező egységet kellett létrehozni. A tervezettnél több, összesen 200 kilométer főutat újít fel idén a főváros.

A korábban bejelentettnél 50 kilométerrel több utat újít fel a főváros az idén - jelentette be főpolgármester.

Demszky Gábor elmondta, hogy 2006-ban a kormány és a főváros összesen 21 milliárd forintot fordít a budapesti utak felújítására, és további 2,4 milliárdot kátyúzásra. Itt megnézheti, hol nem tud majd közlekedni!

A munkákat öt ütemben végzik. Az első ütem február közepén megkezdődik, a legutolsó pedig októberben fejeződik be.

A felújítási munkákat azért bontották csomagokra, mert egyeztetni kell a 4-es metró építésével és a 2-es metró felújításával.

A Fővárosi Vízművek is felújít

Az Istenhegyi úton és a pesti alsó rakpart következő szakaszán folytatja idei vízcső-rekonstrukciós tervét a Fővárosi Vízművek, a Margit híd budai hídfője után. A rakparton május végéig, az Istenhegyi úton pedig április végéig dolgoznak - mondta el Lévai Zsuzsa, a társaság szóvivője az InfoRádióban.

A pesti alsó rakpart felújítása négy szakaszban valósul meg és május közepén fejeződik be, amikor a Fővám teret eléri a felújítás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×