INFORÁDIÓ
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén

A parlamentben nem vitatkoznak a 14. havi nyugdíjról

Infostart

Az Országgyűlés a Házbizottság döntése alapján nem tárgyalja a Fidesz 14. havi nyugdíjra vonatkozó javaslatát - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese. A kormánypártok nem támogatták a nagyobbik ellenzéki párt előterjesztését.

Nem tárgyalja az Országgyűlés a Fidesz 14. havi nyugdíjra vonatkozó javaslatát - jelentette be az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a Házbizottság ülése után.

Répássy Róbert közölte: a kormánypártok nem támogatták az eltérést a házszabálytól.

Korábban Áder János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja rendkívüli házbizottsági ülés összehívását kezdeményezte, ahol javaslatot tesz arra, hogy a 14. havi nyugdíj bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot még hétfőn tárgyalja meg és fogadja el a parlament.

"Az irigylésre méltóan dübörgő gazdaság ennek meg tudja teremteni a feltételeit" - fogalmazott Áder János, aki szerint a nyugdíjasok a Kádár-rendszer vesztesei, a rendszerváltás kárvallottjai és a Bokros-csomag károsultjai. Ezt a helyzetet az Orbán-kormány kezdte megváltoztatni 1999-ben - tette hozzá a nagyobbik ellenzéki párt frakcióvezetője.

Az MSZP nem támogatja a javaslatot

Az MSZP-frakció sem a házbizottságban, sem a parlament ülésén nem fogja támogatni a Fidesz 14. havi nyugdíj bevezetésére vonatkozó javaslatát - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese.
Katona Béla az InfoRádióban indoklásként azt mondta: az elmúlt négy évben minden nyugdíjas számára azonos emelést tudtak biztosítani.

"Arra is rá kellett jönni menet közben, hogy óriási igazságtalanságok vannak a nyugdíjrendszerben, hiszen azonos helyzetben lévő emberek esetében is 20-40 százalékos eltérés is lehet a nyugdíjak között"- fogalmazott az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A szocialisták azért sem támogatják az előterjesztést, mert a pártnak megvan az ötéves nyugdíjemelési programja, amit az Országgyűlés már elfogadott.

Kapcsolódó hang

Az InfoRádió tudósítása a Fidesz sajtótájékoztatójáról
 
Az MSZP-frakcióvezetõ-helyettese, Katona Béla a 14. havi nyugdíjról
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018