eur:
393.29
usd:
367
bux:
66620.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyetlen megfenyegetett piacon sem találtak bombát

Nem találtak robbanószerkezetet a tűzszerészek egyik megfenyegetett budapesti piacon sem - közölte az InfoRádióval a BRFK sajtóügyeletese. Bálint Gabriella elmondta, hogy mind a nyolc vásárcsarnokba visszamehettek az emberek. A piacok a kényszerű bezárás miatt szombat délután meghosszabbították nyitva tartásukat.

A reggeli órákban egy ismeretlen telefonáló fenyegette meg a csarnokfelügyeletet, hogy az általuk üzemeltetett piacokon bombát helyeztek el.

A riadó nyolc csarnokot érintett, a Tétényi útit, a Fehérvári útit, a Flórián térit, a Kórház utcait, a Vámház körútit, a Bosnyák térit, a Rákóczi térit, illetve az Ecseri útit.

Bálint Gabriella hozzátette, hogy a rendőrség közveszélyokozás alapos gyanúja miatt eljárást indított az ismeretlen elkövető ellen.

A Fővárosi Csarnok és Piacfelügyelet igazgatója a távirati irodának elmondta, hogy a bombariadó miatti kényszerű bezárások után meghosszabbították az ilyenkor szokásos nyitva tartást délután 3-4 óráig vagy a vásárlói igényeknek megfelelően akár még tovább is.

A felügyelet feljelentést tesz az eset miatt. Már csak azért is, mert a szombati nap kiemelkedő a piacok forgalma, bevétele szempontjából - tette hozzá Dénes Ákos.

A felügyelet vezetője szerint amennyiben nem csupán egy rossz tréfa volt a bombariadó, felmerülhet az is, hogy üzleti megfontolás áll az eset hátterében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket

Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket

A 2008-as pénzügyi válság kirobbanása utáni állapotokat idézte a magyar lakáshitelpiac tavalyi inaktivitása: ebben az évezredben egyedül 2013-ban történt kevesebb lakáshitel-folyósítás, mint tavaly. A KSH friss adatai alapján összesen 652 ezer lakáscélú hitelszerződés él Magyarországon, ami 22%-kal elmarad a 2008-as csúcstól. A hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya nagyjából egyharmadra süllyedt, vagyis aki tehette, nem hitelből vásárolt. Az idei év már a fellendülésről szól, de hogy miként zajlik ez, arról a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján lehet érdekes szakértői véleményeket hallani, érdemes mielőbb regisztrálni!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×