INFORÁDIÓ
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén

Vádemelés Tasnádi Péter ellen

Infostart

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Tasnádi Péter üzletember és hat társa ellen. Az ügyészség bűnszervezet létrehozásával vádolta meg a vállalkozót.

A Fővárosi Főügyészség az üzletembert 11 bűncselekmény elkövetésével vádolja. Ezek között életveszélyt okozó testi sértés, vagy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak is szerepel. A Fővárosi Főügyészég szóvivője Varga Jenő elmondta: Tasnádi Péter kilenc bűncselekményt bűnszervezet keretében követett el.

Nyolc esetben felbujtóként szerepel a vádiratban. A főügyészség az elsőrendű vádlott mellett további három embert vádol azzal, hogy a terhükre rótt bűncselekményeket bűnszervezetben követték el.

Tasnádi Péter a bűnszervezet kiépítését még előzetes letartóztatásban kezdte meg. Először csak a személyes sérelmeit akarta megtorolni, később már anyagi haszonszerzés volt a célja.

Nem ez az első eset

Nem ez az első, hogy szervezett bűnözéssel, közismertebb nevén maffia jellegű bűncselekmények elkövetésével vádolják Tasnádi Pétert.
 
A Legfelsőbb Bíróság 2002 decemberében első- és másodfokon egyaránt felmentette számos más súlyos vádpont, köztük bűnszervezet létrehozása és irányítása alól, börtönbüntetésére ítélték azonban adócsalás, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda december elején jelentette be, hogy vádemelést javasolt Tasnádi Péter ellen. A rendőrség 2004 októbere óta folytat büntetőeljárás a vállalkozó ellen. Tasnádi Péter 1999 szeptembere óta van rövid megszakítással börtönben.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018