eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vádemelés Tasnádi Péter ellen

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Tasnádi Péter üzletember és hat társa ellen. Az ügyészség bűnszervezet létrehozásával vádolta meg a vállalkozót.

A Fővárosi Főügyészség az üzletembert 11 bűncselekmény elkövetésével vádolja. Ezek között életveszélyt okozó testi sértés, vagy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak is szerepel. A Fővárosi Főügyészég szóvivője Varga Jenő elmondta: Tasnádi Péter kilenc bűncselekményt bűnszervezet keretében követett el.

Nyolc esetben felbujtóként szerepel a vádiratban. A főügyészség az elsőrendű vádlott mellett további három embert vádol azzal, hogy a terhükre rótt bűncselekményeket bűnszervezetben követték el.

Tasnádi Péter a bűnszervezet kiépítését még előzetes letartóztatásban kezdte meg. Először csak a személyes sérelmeit akarta megtorolni, később már anyagi haszonszerzés volt a célja.

Nem ez az első eset

Nem ez az első, hogy szervezett bűnözéssel, közismertebb nevén maffia jellegű bűncselekmények elkövetésével vádolják Tasnádi Pétert.
 
A Legfelsőbb Bíróság 2002 decemberében első- és másodfokon egyaránt felmentette számos más súlyos vádpont, köztük bűnszervezet létrehozása és irányítása alól, börtönbüntetésére ítélték azonban adócsalás, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda december elején jelentette be, hogy vádemelést javasolt Tasnádi Péter ellen. A rendőrség 2004 októbere óta folytat büntetőeljárás a vállalkozó ellen. Tasnádi Péter 1999 szeptembere óta van rövid megszakítással börtönben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×