INFORÁDIÓ
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén

Négy millió forintba kerülnek a nők a Rudasnak

Infostart

Csaknem 4 millió forintos vesztesége származik a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt-nek a Rudas Fürdő női napjaiból. Mogyorósi Ferenc, a társaság üzemeltetési osztályvezetője elmondta, hogy számítottak a bevétel-kiesésre a változtatás bevezetésekor.

Átlagosan 72 hölgy látogatja a Rudast a női napokon. A férfiak viszont 179-en, azaz két és félszer annyian jönnek egy nap alatt.

A fürdő ennek ellenére egyelőre nem tervezi, hogy változtat az egy hónapja bevezetett gyakorlaton. Három hónapot adtak az újításnak, ezután mérlegelnek. Ha ezalatt nem csökken a veszteség, hosszútávon nem tudják vállalni ezt a bevételkiesést.

Hetven éve csak férfiak

A Rudas gőzfürdőjét 1936 óta csak férfiak látogathatták, egyedül a vasárnap számított koedukált napnak. A gőzfürdő felújítása után többen követelték, hogy szűnjön meg az egyenlő bánásmódot sértő gyakorlat.

Ennek nyomán január óta kedd délelőtt és csütörtök délután csak nők mehetnek be a fürdőbe.

Az igényeket felmérő próbaidőszak három hónapig tart, tehát ha a hölgyek továbbra is távol maradnak a Rudastól, áprilistól akár meg is szűnhet a főpolgármester bevonásával kiharcolt kedvezmény - mondta Mogyorósi Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. osztályvezetője.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018