eur:
393.77
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Sikernek tartja a koalíciót a kormányfő

Gyurcsány Ferenc kormányfő szerint az elmúlt 16 év legsikeresebb koalíciós együttműködése volt a jelenlegi MSZP-SZDSZ koalíció, mert tiszteletben tartotta az abban részt vevő pártok önállóságát. Az SZDSZ egyetért és megfelelő helyzetben folytatná az együttműködést.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Szabad Demokraták Szövetségének frakcióülésén a parlamentben azt mondta: azért tartja a rendszerváltás óta legsikeresebb kormányzati együttműködésnek a jelenlegit, mert az szervezeti és politikai értelemben is tiszteltben tartotta a pártok önállóságát, valamint jól tudta a programokat közös kormányzati akarattá formálni.

A kormányfő az elmúlt négy év eredményei közül kiemelte többek között a szociális rendszer kiigazítását, az adócsökkentést, az önkéntes haderőt, valamint a demokratikus normák hagyományos értékeinek visszaemelését az Országgyűlésbe.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke egyetértett a miniszterelnökkel és közölte: a kormánypártok között egyetértés van abban, hogy ha a választók úgy döntenek, és a pártprogramok összeegyeztethetőek, akkor szükséges a koalíciós kormányzás folytatása.

A Fidesz szerint az élet számos területén bizonytalanság és kiszámíthatatlanság tapasztalható. "Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor továbbra is a jólétről, a kisebb államról, az adók csökkentéséről beszél – pedig négy éve a munkanélküliség, az adóemelés, az áremelések és a luxus kormányát működtetik" – közölte Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×