INFORÁDIÓ
2021. július 27. kedd
Liliána, Olga

Munkahelyen tilos kopogtatócédulát gyűjteni

Infostart

Közintézményekben és munkahelyeken tilos ajánlószelvényeket gyűjteni- mondta az Országos Választási Iroda vezetője. Rytkó Emília azzal összefüggésben beszélt erről, hogy a választópolgárok holnaptól kapják kézhez kopogtatócédulájukat és ajánlószelvényüket.

Az Országos Választási Iroda vezetője emlékeztett arra, hogy aki február 10-éig nem kapja meg ajánlószelvényét, vagy kopogtatócéduláját, annak ezt a helyi jegyzőnél kell jeleznie, illetve újat kérnie.

A képviselőjelöltségért induló személyeknek, vagy megbízottaiknak legkésőbb március 17-éig kell 750 érvényes ajánlószelvényt összegyűjteniük és leadniuk a választókerületi bizottságokhoz, hogy hivatalos jelöltté váljanak.

Korábban Rytkó Emília az InfoRádióban felhívta a figyelmet arra, hogy csak a külföldön leadott voksok összeszámlása után állapítják meg az országgyűlési választások eredményét.

Elmondta: április 23-án egyszerre voksolnak Magyarországon és külföldön, ezért a határokon túlról érkező szavazatokat csak a második forduló utáni 6. napon számlálják meg, és ennek beszámításával közlik majd a kiválasztott 176 szavazó kör eredményét

Kapcsolódó hang

Rytkó Emília (OVI) a választókerületekrõl
 
Rytkó Emília (OVI) a külfödi szavazásról
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018