eur:
394.01
usd:
368.64
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Fidesz: kedvezményes ÁFA-kulcs a lakásépítésre

Kedvezményes, öt százalékos ÁFA-kulcs bevezetését javasolja a Fidesz a magánlakások felújítása és a szociális lakások építése esetében - jelentette be rendkívüli tájékoztatóján az ellenzéki párt elnöke. Orbán Viktor szerint ez a lépés jelentős árcsökkenést eredményezne amellett, hogy hozzájárulna a szürkegazdaság kifehérítéséhez.

A Fidesz törvénymódosítási javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy április 1-től a kormány – élve az Európai Unió adta lehetőséggel – a jelenlegi 20 százalékról 5 százalékra csökkentse az ÁFA-kulcsot két területen – jelentettbe rendkívüli tájékoztatóján Orbán Viktor pártelnöke.

Közölte: azt javasolják, hogy a magánlakások felújítása és a szociális lakások építése esetében vezessék be a kedvezményes ÁFA-kulcsot. Kiemelte, hogy a lakásépítés határait a nemzetállamok határozzák meg, a cseheknél például a luxusingatlanok építésén kívül minden ide tartozhat.

Orbán Viktor szerint ez a lépés 15 százalékos árcsökkenést eredményezne, és hozzájárulna, hogy a felújítással, építkezéssel foglalkozók sokkal nagyobb számban dolgozzanak legálisan.
A pártvezető kiemelte, hogy a lakásfelújítás esetleges kedvezményes ÁFA-kulcsa csak a munka, és nem a felhasznált anyagok költségére vonatkozna.

Hozzátette: a gazdaság bajban van, és ebből a helyzetből csak az ilyen megoldások jelenthetnek kiutat.

Orbán Viktor úgy véli, hogy ha van rá szándék, akkor az Országgyűlés a rendelkezésére álló rövid idő dacára is megalkothatja a törvénymódosítást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×