INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

SZDSZ: reformok, adócsökkentés és kisebb állam

Infostart

A kisebb állam megteremtése, az egészségügyi és a közigazgatási reform végrehajtása, az adócsökkentés és a gazdasági versenyképesség növelése áll az SZDSZ programjának középpontjában. A liberális párt még ebben a ciklusban rendezné az ügynökkérdést is.

Az SZDSZ Országos Tanácsának ülése után a testület elnöke az InfoRádióban elmondta: a küldöttek teljesíthetőnek tartották a pártelnök célját, a 8 százalékos eredmény elérést a választásokon.

Böhm András közölte: a Szabad Demokraták Szövetségének országos listájáról a tervek szerint márciusban döntenek.

Kuncze Gábor pártelnök szégyenletesnek nevezte az ügynökkérdés rendezetlenségét. A politikus szerint a politikának minél előbb, akár még ebben a kormányzati ciklusban foglalkoznia kell az üggyel.

Hozzátette: a liberális párt lelkiismerete tiszta, mert a szabad demokraták a rendszerváltás óta szorgalmazzák a közszereplőkre vonatkozó adatok nyilvánosságát.

"Nem hajtható végre"

A főváros vezetősége szerint kétséges a végrehajthatósága egy olyan bírói döntésnek, amely kötelezi az utak tulajdonosát, hogy az összes kátyút szüntesse meg.

Böhm András, a fővárosi SZDSZ frakcióvezetője szerint a bíróság döntése érdekes jogelméleti kérdéseket vet fel, de nem lehet végrehajtani.

Hozzátette: biztos benne, hogy az ügy másodfokra kerül.

Kupper András, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezetője az InfoRádióban azt mondta: bebizonyosodott, hogy a főváros vezetése törvénysértést követ el, amikor nem tartja megfelelően karban az útjait.

Kapcsolódó hang

Összefoglaló a pártok reagálásáról
 
Böhm András, az SZDSZ Országos Tanácsa vezetõje
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018