eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

SZDSZ: reformok, adócsökkentés és kisebb állam

A kisebb állam megteremtése, az egészségügyi és a közigazgatási reform végrehajtása, az adócsökkentés és a gazdasági versenyképesség növelése áll az SZDSZ programjának középpontjában. A liberális párt még ebben a ciklusban rendezné az ügynökkérdést is.

Az SZDSZ Országos Tanácsának ülése után a testület elnöke az InfoRádióban elmondta: a küldöttek teljesíthetőnek tartották a pártelnök célját, a 8 százalékos eredmény elérést a választásokon.

Böhm András közölte: a Szabad Demokraták Szövetségének országos listájáról a tervek szerint márciusban döntenek.

Kuncze Gábor pártelnök szégyenletesnek nevezte az ügynökkérdés rendezetlenségét. A politikus szerint a politikának minél előbb, akár még ebben a kormányzati ciklusban foglalkoznia kell az üggyel.

Hozzátette: a liberális párt lelkiismerete tiszta, mert a szabad demokraták a rendszerváltás óta szorgalmazzák a közszereplőkre vonatkozó adatok nyilvánosságát.

"Nem hajtható végre"

A főváros vezetősége szerint kétséges a végrehajthatósága egy olyan bírói döntésnek, amely kötelezi az utak tulajdonosát, hogy az összes kátyút szüntesse meg.

Böhm András, a fővárosi SZDSZ frakcióvezetője szerint a bíróság döntése érdekes jogelméleti kérdéseket vet fel, de nem lehet végrehajtani.

Hozzátette: biztos benne, hogy az ügy másodfokra kerül.

Kupper András, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezetője az InfoRádióban azt mondta: bebizonyosodott, hogy a főváros vezetése törvénysértést követ el, amikor nem tartja megfelelően karban az útjait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×