eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Nyugdíjasok az MSZP mellett

Az MSZP nyugdíjas programját támogatja két nyugdíjas szervezet is. A Magyar Nyugdíjas Egyesületek Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak azt mondta: programjukat elküldik a két kisebb parlamenti pártnak és a Fidesznek is, de a kormánypárttal személyesen tárgyalnak.

A Magyar Nyugdíjas Egyesületek Országos Szövetségének elnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott, hogy úgy érzik: a kampány olyan időszak, amikor a pártok különösen fogékonyak az idősek kérései iránt.

Jankovits György szerint ilyenkor aktívan kell dolgoznia az érdekvédelemnek és a nyugdíjasok kérdéseit közvetíteniük kell a kampányban részt vevők felé.

"Furcsa lenne a 14. havi nyugdíj"

A Fidesz által korábban bejelentett tervezett társadalombiztosításijárulék-csökkentés és a 14. havi nyugdíj bevezetéséről az a Magyar Nyugdíjas Egyesületek Országos Szövetségének véleménye, hogy furcsa lenne, ha azt a nyugdíjasoknak „hozná meg először a sors”, miközben az aktív korosztály számára „ezt nem adja meg az élet”.

Jankovits György szerint szervezetük feladata és felelőssége összevetni az Orbán-kabinet és a baloldali kormányzás tapasztalatait.

„A tárgyilagos összevetésből azt állapítottuk meg, hogy a jelenleg regnáló kormány idősbarát teljesítménye nemcsak figyelemreméltó, hanem többet nyújtott mint az ezt megelőző polgári kormányzás” – fogalmazott a Magyar Nyugdíjas Egyesületek Országos Szövetségének elnöke.

Az MSZP-vel személyesen is

Jankovits György közölte: minden parlamenti párthoz elküldik a megjegyzéseiket tartalmazó listát és arra kérik őket, hogy programjaik kidolgozásakor legyenek erre tekintettel.

A Magyar Nyugdíjas Egyesületek Országos Szövetségének elnöke szerint eddig egyedül az MSZP-nek nem küldték el listájukat, mivel a nagyobbik kormánypárttal tárgyalásokat szeretnének kezdeni a 2002-ben megkezdett program folytatásáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×