INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

Gyurcsány Ferencet javasolja az MSZP miniszterelnök-jelöltnek

InfoRádió / MTI

Gyurcsány Ferenc kormányfőt javasolja az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a nagyobbik kormánypárt elnöke. A párt országos választási listáján a kormányfőt Hiller István pártelnök és Szili Katalin követi.

Hiller István pártelnök az MSZP Országos Választmánynak szombati ülésén úgy fogalmazott: a párt tagsága, szimpatizánsai már döntöttek, ezért azt javasolja, hogy Gyurcsány Ferenc legyen az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Az Országos Választmány tagjai a bejelentést tapssal fogadták, és egyhangúlag megszavazták.

A testület ülésén hivatalosan is ismertették az MSZP országos választási listáját, melynek élén Gyurcsány Ferenc kormányfő áll. Mögötte Hiller István pártelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke szerepel.

A lista egyik érdekessége, hogy a 15. helyen szerepel az SZDSZ-es Mécs Imre.

Az Országos Választmány elnöke, Simon Gábor az InfoRádiónak elmondta: a lista egyik fontos ismérve, hogy kialakításakor azt a kormányzati, közéleti teljesítményt vették alapul, amely a személyes teljesítményeken, teherbíráson és egy majdani esetleges kormányzati munkán alapul.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint Magyarországnak két út között kell választania: az MSZP által képviselt, a szociális igazságot szolgáló és a neokonzervatív, a tőkeérdekeket szolgáló politika között.

Hiller István pártelnök szerint az MSZP programja nem tagadásokból áll, hanem igenekből. „Igen a nyugodt hétköznapokra, az erős gazdaságra, az esélyteremtésre, az igazságosabb elosztásra, az erős köztársaságra, a sikeres Magyarországra, a második Gyurcsány-kormányra” – fogalmazott Hiller István.

Az MSZP elnöke a program főbb elemei közzé sorolta többek között egy új iskolafelújítási program megvalósítását, a munkahelyteremtést, egy takarékos állam és kisebb parlament megvalósítását, az egészségügy átalakítását, a család- és otthonteremtés biztonságának növelését, valamint a nyugdíjkorrekciós program folytatását.

Az országos elnökség és a választmány együttes javaslatára, a kormányfőjelölt személyéről az MSZP február 18-i kongresszusa hozza meg a végső döntést.

Kapcsolódó hang

Simon Gábor, az MSZP Országos Választmányának elnöke
 
Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018