eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elutasították a Fidesz beadványát

Az InfoRádió értesülése szerint a Fővárosi Választási Iroda elutasította a XVI. kerületi Fidesz kifogását, amelyet a párt a helyi választókerületek határainak módosítása ellen emelt.

Az ellenzéki párt szerint a helyi választási iroda vezetője, azaz a kerület jegyzője úgy módosította a napokban a választókörzetek határát, hogy az a szocialista pártnak kedvezzen.

A szocialisták ugyanakkor azt mondták, hogy a körzethatárok átrajzolására azért volt szükség, mert a körzetek lélekszáma nem állt arányban egymással, azaz volt olyan terület, ahol kétszer annyi szavazót tartottak nyilván, mint egy másikban.

Tiba Zsolt, Budapest főjegyzője, a Fővárosi Választási Iroda vezetője szerint az egyéni választókerületek területét a törvény szellemében a lakosságszám alapján kell megállapítani, ezért a helyi jegyző döntése elleni kifogást megalapozatlannak ítélte.

Kovács Balázs, a kerületi Fidesz elnöke az InfoRádiónak azt mondta: nem érte váratlanul a MSZP-SZDSZ többségű fővárosi önkormányzat főjegyzőjének döntése. A jogorvoslati lehetőség hiánya viszont szerinte alkotmányos aggályokat vet fel, ezért fontolgatják, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×