eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Büntetnék a cégeket a késve fizetett bér után

A kabinet tervei szerint késedelmi díjat, a jegybanki alapkamat kétszeresét rónák ki azokra a cégekre, amelyek nem fizetik ki időben a bért alkalmazottaik számára. A Fidesz bírálja a munkabér-biztosítással kapcsolatos javaslatot.

A bérgarancia intézményének erősítéséről szóló elképzeléseket a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter ismertette a kormányszóvivői tájékoztatón.

Csizmár Gábor azt mondta: a késedelmesen fizető vállalatok 30 ezer és 20 millió forint közötti összeggel is büntethetők lesznek.

A tárca vezetője hozzátette: a munkavállalók a tervek szerint azonnal hozzájutnának a felszámolási eljárás miatt elmaradt keresetükhöz.

Hozzátette: ennek érdekében a kormány 5 milliárdról 10 milliárd forintra emeli a Bérgarancia Alap összegét.

A tárca vezetője arról is beszélt, hogy az ezzel összefüggő törvénymódosítások előkészítése megkezdődött, de azokat feltehetően már csak az új parlament tudja elfogadni.

A Fidesz bírálja a munkabér-biztosítással kapcsolatos javaslatot.

"A kormány (...) a cégek számára kívánja megkönnyíteni az emberek további elbocsátását, munkanélkülivé válását" - írta közleményében Bernáth Ildikó képviselő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×