eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A luxusadó önkormányzati pénzt visz?

A Fidesz szerint többe kerül a luxusadó-törvény végrehajtása, mint amennyi pénz az új adónemből befolyik. Az MSZP szerint a luxusadó bevezetését igénylik az emberek.

A Fidesz szerint az önkormányzatoknak sokkal nagyobb kiadást jelent majd a luxusadó-törvény alkalmazása, mint az abból származó bevétel.

Répássy Róbert, a párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese szerint egy ingatlan után átlagosan 50 ezer forintra számíthat a helyhatóság, miközben az értékbecslés ennél többe kerül.

Luxusadót azután a ház, vagy lakás után kell fizetni, amelynek értéke meghaladja a 100 millió forintot. Az önkormányzatnak befizetendő összeg évente a 100 millió feletti érték fél százaléka.

Az MSZP költségvetési munkacsoportjának tagja az InfoRádióban azt mondta: ahogy a kormányzati ciklus első adótörvénye, az eva is találkozott az emberek igényével, úgy a luxusadó is elfogadott lesz.

Az adót az után az ingatlan után kell megfizetni, amely önálló ingatlan-nyilvántartási bejegyzéssel rendelkezik, vagy fizikailag különálló, például önálló bejárata van – közölte Kékesi Tibor.

A szocialista politikus szerint a megyei jogú városok és a kiemelt üdülőövezetek számíthatnak erre a pluszbevételre. Kékesi Tibor elismerte, hogy a bevételek 40-45 százaléka a fővárost gyarapítja majd.

Répássy Róbert fideszes frakcióvezető-helyettes azt is mondta, hogy a kormányfő nem tekinti luxuscikknek a kerti úszómedencét, mivel az MSZP nem szavazta meg a luxusvagyontárgyak utáni adózásról szóló indítványt.

A luxusadóból egymilliárd forint folyhat be idén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×