eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Vagyonnyilatkozati eljárás Orbánnal szemben

Vagyonnyilatkozati eljárást rendelt el a Fidesz elnökével szemben az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke.

A szocialista Géczi József Alajos közölte: az ügyet a mentelmi bizottság elé terjeszti, és a testület jövő szerdán 10 órára összehívott zárt ülésére meghívja a Fidesz elnökét is.

A mentelmi bizottság elnöke közleményében úgy fogalmaz: az Orbán Viktor és házastársa vagyonával összefüggő nyilatkozatokból és közlésekből megállapítható, hogy a pártelnök vagyona a budai villa növekedésével jelentősen gyarapodott.

Hozzátette: a törvény kizárja, hogy a bizottság elnöke határozzon arról, hogy ez a növekedés lakótérnek minősül-e, valamint hogy Orbán Viktor és házastársa jövedelméből alátámasztható-e ez a gyarapodás.

Fidesz elnöke által 2001 és 2005 között benyújtott vagyonnyilatkozatok a képviselői jövedelemre vonatkozó pontjainak kiegészítése, valamint a XII. kerületi ingatlan tényleges alapterületének ellenőrzése ügyében Déri Balázs, a stop.hu főszerkesztője január elején kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a szocialisták - a kudarcba fulladt Orbán-bizottság után - folytatják a Fidesz elnöke elleni lejárató kampányukat. Az ellenzéki politikus szerint a mentelmi bizottság MSZP-s elnöke "politikai megrendelésre" döntött a vagyonnyilatkozati eljárás megindításról.

Répássy Róbert árulkodónak nevezte, hogy vagyonnyilatkozati eljárást országgyűlési képviselővel szemben még sosem indított Géczi József Alajos, most először tartotta fontosnak, hogy ezt megtegye.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×