eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az ügyészség még nem döntött a Nomentana-ügyben

Az ügyészség egyelőre azt vizsgálja, hogy vizsgálódhat-e egyáltalán a Nomentana Kft. ügyében. A legfőbb ügyész hétfőn a parlamentben azt mondta: áttekintik, van-e hatáskörük, és ha igen, milyen intézkedéseket tehetnek a miniszterelnök korábbi cégét illetően.

Polt Péter Répássy Róbert interpellációjára válaszolt. A fideszes képviselő a többi mellett arra várt válasz: mit tesz az ügyészség Gyurcsány Ferenc korábbi cége kapcsán, amelynek bejegyzését a cégbíróság elutasította.

Arra is kíváncsi volt, hogy érvényesek-e a be nem jegyzett cég jogügyletei.

A Nomentana Kft. ügyéről a Magyar Nemzet című napilap számolt be.

A lap azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc annak ellenére eljárt a Nomentana Kft. ügyében, hogy a céget nem jegyezték be.

A legfőbb ügyész azt mondta: egy napilap értesülésére az ügyészség nem indít vizsgálatot, de az interpelláció miatt már foglalkoznak az üggyel. Polt Péter részleteket nem közölt.

Általánosságban annyit közölt, hogy annak a cégnek, amely bejegyzését elutasította a cégbíróság, meg kell szüntetnie tevékenységét. Ilyen ügyben az adóhatóságot is értesíteni kell.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×