eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lapszemle

Címek a mai lapokból: Tojásháború a Tesco körül, A baromfiágazat egyelőre nem állt talpra, Pénznyelőgép az iraki háború.

Népszabadság

A lap azt írja, hogy visszaélések miatt az egészségbiztosító nem köt új szerződ az alapellátást végző orvosok hiteltámogatására. A vizsgált esetek 7-8 százalékában bukkantak visszaélésekre. Az újság szerint galambinvázióra panaszkodnak az újpalotaiak.

Magyar Nemzet

A lap szerint különös eredmények születtek Jedlik Ányos Program tavalyi pályázatán, mivel több gazdasági-technológiai környezetben mulatságosnak tűnő pályázat nyert. Az újság ír arról is, hogy a Tesco több egységében lengyel származású, tojáslével és trágyával fertőzött tojást találtak. Az állategészségügyi hatóság kivonatta a forgalomból az árut. Azt nem tudni, hogy mi lett a tojással.

Napi Gazdaság

Az ekho szaporítja az adózói kör gondjait, többségében a munkáltatók és a munkavállalók is rosszabbul járnak – írja a lap. Az újság szerint a baromfiágazat nem állt talpra madárinfluenza miatt, az árak 10-15 százalékkal csökkentek.

Világgazdaság

Az Egyesült Államok ötször többet költ az iraki háborúra, mint amennyivel korábban számoltak. A kiadások nem csak büdzsét, hanem az amerikai gazdaság egészét súlyosan megterhelik – olvasható a lapban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×