eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Több ház összeomlott a belvíz miatt

Számos helyen másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el az országban; több ház összeomlott. A kormány tárgyalásokat kezdeményezett az érintett megyékkel a hatékonyabb védekezésről.

Az ország egyre nagyobb területén van érvényben első- vagy másodfokú belvízvédelmi készültség. Az elöntött területek nagysága 82 ezer hektár, ebből 44 ezer hektár vetés és szántó.

Kritikus a helyzet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken. A belvíz miatt egy héttagú családot költöztettek ki otthonából – mondta az InfoRádiónak Hubert Ferenc, a település polgármestere. Fegyverneken összesen 41 ingatlant károsított a belvíz.

A Pest megyei Nagykátán több épületet minősítettek életveszélyesnek.

Egy ház már összedőlt, négy másik repedezik; két embert ideiglenes otthonban kellett elhelyezni – mondta az InfoRádiónak Farsang István, a település alpolgármestere.

Érden javul a helyzet, de több helyen továbbra is szivattyúzni kell a pincékből a vizet.

Szokol Hubert, az Érdi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Csoportjának vezetője szerint a belvíz egyelőre nem veszélyezteti a házakat.

Batiz András kormányszóvivő bejelentette: a kabinet tárgyalásokat kezdeményezett az érintett megyékkel a hatékonyabb védekezésről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×