eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az országos lista és a Fidesz elnöke

A közeljövőben véglegesítik a pártok országos választási listáikat. A Fidesz elnöke lesz a szocialisták kampánycélpontja? Magyarország 2007. október végén szeretne csatlakozni a schengeni övezethez. Decemberben és januárban több mint 30 milliárd forint működési előleget vettek fel a kórházak. Válogatás a reggeli lapokból.

A Népszabadságból kiderül, hogy a közeljövőben véglegesítik a pártok országos listáikat, ami gyakran komoly kihívást jelent a kisebb szervezeteknek. A 2002-es voksolás során mindössze nyolc párt tudott országos listát állítani, és valószínűsíthető, hogy az idén sem lesznek többen. Szakértők szerint a formai követelmények teljesítése (alapszervezetek megalakítása, aktivisták toborzása, jelöltek és listák állítása, kopogtató cédulák gyűjtése) szükséges, de nem elégséges feltétele az érvényesülésnek a nagy pártok uralta politikai mezőnyben.

A Magyar Nemzet „Orbán lesz az MSZP kampánycélpontja” címmel közöl írást. A közeljövőben nem tervezik negatív kampány beindítását a Köztársaság téren, mert úgy vélik, hogy az MSZP erős társadalmi támogatottsága ezt most nem indokolja. Ennek ellenére – amint azt a történelmi példák mutatják -, ha szoros választási versengésre van kilátás, a lap szerint a szocialisták nem fognak válogatni az eszközökben.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy Magyarország 2007. október 30-ától szeretne csatlakozni a schengeni övezethez, amelyben az osztrák, szlovén, szlovák határon teljesen megszűnnek az ellenőrzések. A belépés azonban a közlekedési infrastruktúra fejlesztését is megköveteli. Február 15-ig jelentkezhetnek határon átnyúló helyi utak építésének támogatására is az EU Interreg alapjának pályázatán a magyar-szlovák határszakasz közelében lévő települések.

A NAPI Gazdaság úgy tudja, hogy tavaly decemberben és idén januárban a kórházak többsége élt az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól felvehető különböző működési előlegek lehetőségével. Így összesen 31,7 milliárd forintot vettek fel a szolgáltatók, elsősorban a januári és a tizenharmadik havi járandóságok kifizetésére. Szakértők szerint azonban ez a pénz jelentősen nem befolyásolja a szolgáltatók pénzügyi helyzetét, legfeljebb segítheti azokat egy rövid időszakban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×