INFORÁDIÓ
2021. november 29. hétfő
Taksony

Megfigyel a diákigazolvány?

Infostart

A Fidesz azt javasolja, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök független informatikai szakértőkkel vizsgáltassa felül a diákigazolvány-rendszer koncepcióját - közölte Pokorni Zoltán alelnöke. Az oktatási tárca szerint az árajánlatokat eddig is minden érdeklődőnek a tudomására hozták.

A nagyobbik ellenzéki párt alelnöke szerint a felülvizsgálatot indokolja a Magyar Bálint által nyolc éve megkötött szerződés fiaskója és a most érvénytelenné nyilvánított tender.

Pokorni Zoltán korábbi oktatási miniszter Péterfalvi Attila adatvédelmi biztost is bevonná a vizsgálatba, ugyanis úgy véli, hogy nem indokolt az, hogy egy közhivatal, az Oktatási Minisztérium, a hallgatók személyes adatait őrizze, nyilvántartsa és kiegészítse olyan elektronikus pénztárcafunkcióval, amellyel nyilvántartásba kerülnek a diákok utazási, étkezési, vásárlási szokásai.

Pokorni Zoltán kiemelte, hogy a közelmúltban kiosztott oktatási azonosító számot 20 millió forintból megoldották, miközben a diákigazolvány-tender több milliárdba kerül.

A Fidesz alelnöke szorgalmazta, hogy az oktatási tárca hozza nyilvánosságra az ajánlatokat, hogy mindenki láthassa, milyen feltételekkel kívánt a T-Systems és alvállalkozója, Erdős Ákos pályázni.

Batiz András kormányszóvivő szerint a miniszterelnök nem avatkozik be a nyilvános pályázatot szabályosan lebonyolító szakemberek munkájába.

Szántó Gabriella, az oktatási tárca sajtófőnöke szerint az árajánlatokat a tárca eddig sem titkolta el, bárkinek, aki kérdezte a tudomására hozta. Ezek szerint az "A" ajánlatban az intelligens felsőoktatási kártyára 3690+áfa szerepelt, míg a közoktatási kártyára 1085 forint+áfa. A "B" verzió az intelligens felsőoktatási kártyára 3950 forint+áfát, míg a közoktatási kártyára 1085 forint+áfát szerepeltetett.

Kapcsolódó hang

Interjú Pokorni Zoltánnal
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018